Joomla 4
Joomla 4!

Ik ben momenteel langzaam aan bezig al mijn klanten te migreren naar Joomla 4. Die is al een tijdje uit en Joomla 3 wordt ook vanaf 17 augustus 2023 niet meer ondersteunt.

Tot op heden is het zo geweest dat bij elke upgrade van Joomla, eerste 1 naar 2.5 en daarna 2.5 naar 3 en nu 3 naar 4 een migratie is. M.a.w. het is niet een update die 'zo' gedaan is. Meestal moet je extensies updaten of in ergste geval andere zoeken en de template werkt niet meer, of heeft fouten. M.a.w. hoe gecompliceerder de site is hoe meer werk het is. Mijn, deze, eigen website is erg basic. Een paar pagina's met wat teksten, een blog en een contactformulier. In minder dan een uur had ik dan ook e.e.a. voor elkaar. Maar ik heb ook klanten waar het me echt wel een week of meer werk kost. Het is even pijn lijden maar dan kunnen wij er weer minimaal een jaar of 7 tegen aan. Want dat is ongeveer de periode tussen het verschijnen van nieuwe versies van Joomla.

Maar je krijgt er ook weer veel voor terug. Joomla is sterk verbeterd. In gebruik, gemak maar ook qua techniek. En is helemaal aangepast zodat de sites snel zijn en ook maximaal scoren in SEO scores.

Joomla specialist nodig?

Wilt/moet u ook uw Joomla site upgraden en heeft u hierbij hulp nodig? Neem dan contact met me op.