Ik vind het super heftig allemaal wat er gebeurd. En sta er gevoelsmatig ook alleen voor. Zo alleen in een huis heeft soms zijn voordelen maar dat is nu toch wel anders. Ik mis heel erg een steun en toeverlaat en een arm om me heen. En van alle nieuws en beelden op tv word ik depressiever en angstiger. Wat gebeurd er met mij als ik ziek wordt? Maar ik hoor ook van mensen in de zorg hun verhalen en die zijn niet mis. Het is echt een ramp. Zeker voor hen. Wat moeten die nog allemaal doormaken als dit voorbij is? Het moet wel behapbaar zijn en verwerkt worden.

En dan is ook nog eens mijn thermometer stuk en had ik nog geen nieuwe gekocht. Maar probeer nu maar eens aan een thermometer te komen. Nergens te krijgen. Of online, maar dan is de levertijd minimaal 10 dagen.

Ik merk dat mensen meer contact zoeken want de belangrijke zaken van het leven komen steeds meer boven drijven en dat is hartverwarmend. En gelukkig mogen we, onder strikte voorwaarden, nog wel naar buiten. Het sporten, de bokszaktrainingen drie keer per week, mis ik enorm. Ik loop elke dag minimaal een uur buiten in stevige tred om de conditie op peil te houden. En probeer 2 keer per week een stevige fietstocht te maken om ook de hartslag een beetje omhoog te krijgen. En als we straks niet meer naar buiten mogen gaan we maar binnen trainen.

Ik merk ook dat er meer emotie in mijn lijf speelt en zit. Luister ook veel meer naar muziek en merk hoe fijn dat nu is. Wat zou een leven zijn zonder muziek? En het Netflix abonnement dat ik samen met mijn buurvrouw heb sinds deze week ook maar eens goed van genieten aankomende tijd. Ik ben gelijk naar de stand-up comedy sectie gegaan. Een beetje ontspanning en lachen is wel iets waar ik heel erg aan toe ben.

Laten we hopen dat we met zijn allen een beetje goed door deze ramp komen en nog een lang en gezond leven voor ons hebben. En dan nog meer aandacht geven aan de dingen in het leven die echt belangrijk zijn. Ik denk dat ik, maar de meesten wel, nog meer zullen kunnen genieten van de kleine dingen in het leven. En dat dan ook veel meer gaan waarderen. Uiteindelijk moet die geld-driven maatschappij omgeturnd worden. Gezondheid en gelukkig samenzijn is toch uiteindelijk waar het allemaal om hoort te draaien. Daar moeten we met zijn allen maar eens heel erg hard aan werken.

Ik heb vertrouwen en zin in de toekomst ...