Was vandaag uitgenodigd door een ondernemer om even aan te schuiven bij een gesprek van een verkoper. Zou iets zijn met Google, vindbaarheid, verhogen omzet e.d. Vind ik wel leuk om eens zo'n verhaal aan te horen dus me netjes op tijd gemeld.

De vriendelijke verkoper begint met een aantal vriendelijke vragen, hoe lang bestaat de zaak al, en wat zijn de concurrenten enzovoort. Hierna begint de verkoper met de vraag of hij zijn product mag uitleggen en iets van of we daarna ja/nee kunnen  zeggen. Prima hoor.

Dan begint de verkoper zijn verhaal over dat ze landingspagina's gaan maken (onder andere domeinnaam schijnbaar). Dat je veel beter vindbaar gaat worden, dat ze alles meten en nog een heel verhaal. Geillustreerd met mooie brochures en flyers. Klinkt leuk maar tegelijkertijd blijft het wat vaag, niet concreet genoeg. Uiteindelijk vraag ik hem -ik had de bui al lang zien hangen-, geef eens wat voorbeelden van gelijksoortige zaken als deze ondernemer.

  • Wat hebben jullie daarvoor bereikt?
  • Wat levert het op?

Dus zegt de vriendelijke verkoper, ik heb geen internet op mijn tablet (waar de presentatie op gehouden werd) maar kijk even op onze site daar kan je wat voorbeelden zien.

De ondernemer pakt vervolgens zijn laptop en typt niet in 'mkbclickservice' maar, zoals de meeste ondernemers die wat minder affiniteit hebben met internet, 'mkb click service' (je krijgt dan direct zoekvoorstellen met deze keywords te zien). Komt er gelijk een waslijst aan klachten langs op de Google resultatenpagina met zelfs de woorden oplichting erbij. ;)

"Toen kwam er een olifant met een lange snuit,
die blies het mooie sprookje ..."

Jullie begrijpen, de meeting was toen snel voorbij. ;)

Dus voor iedereen die door dit bedrijf benaderd wordt, denk er goed over na. Ze geven je alleen de mogelijkheid in het gesprek zelf te tekenen. Zoals ik nu snel kan zien zit je er dan 24 maanden aan vast als je je handtekening zet en kom je daar juridisch niet onderuit.

Wat mij betreft, nooit zaken doen dus met Mkb Click Service!